2012. március 16.

Tornádó kommandó

Ismét eljött egy munkaszüneti nap, hát mindenki szedte a sátorfáját és elindult a házunk felé. Na jó, a csapat nagyobbik részét vitték :) Ünnep ide, ünnep oda a dolgoknak haladniuk kell így ismét falbontástól volt hangos a ház. Az elvégzett munka alapján csak Tornádó Brigádnak hívom őket :) Nagyon ügyesek voltak, és ismét köszönöm a segítséget a segítőknek!!! Apósom szerint az igazán látványos majd az építés lesz. Kérdem én, ez a bontás akkor milyen? :) Igazából a külső falak maradtak a helyükön, az egyikbe bekerült egy ablak, de a belső falakból csak hármat nem bántottak. Abból is az egyikbe beteszünk egy ajtót, a másik kettő pedig meg lesz hosszabbítva.

Tegnapi munka lajstroma: fürdőszobai kémény kibontva, konyhai burkolat felszedve, homok jelentős része kihordva (szerint a Szaharában feleslegesé vált homokot mind itt gyűjtötték össze), csatorna és bejövő víz csövek felderítve. Voltak érdekességek :) Pl.: Korábban nem tudtuk elképzelni, hogy miért van a konyha egyik részében egy 5cm-s magasítás építve. Hát kérem azért, mert csatorna csövét nem ásták 5cm-vel lejjebb, így az kilógott, inkább tettek rá egy magasítást. A csövek sok helyen tömítés nélkül voltak lefektetve és hasonló apróságok.

Na, de inkább mutatok ismét képeket.

Homoktenger, némi egyenetlenséggel

Jól látszik hol volt az éléskamra. Ide kerül majd a mosókonyha
Szaniterek kiszedve, indulhat a bontás
Kémény és a fürdőszoba fala lehull


Belső perspektíva


Kémény

Alakul

Sajnos a baloldali szép nagy tükröt nem tudják megmenteni

Lebontva, "kitisztítva"
 Az utolsó képen látszik, hogy a jobb oldali fal nem tartófal, mert ahhoz kicsit vékonyka. Felmerült a kérdés, hogy nem tesszük-e arrébb... De gyorsan le is szavaztuk, mert úgy gondolom, hogy egy 210x290-es fürdőszoba még egy családnak is bőven elég, illetve a konyha  és a mosókonyha lenne kisebb tőle, valamint az előtér, tehát kvázi haszontalan tér viszont nagyobb lenne. Nem mellesleg az eredetileg megbeszélt méretekre lett rendelve a csempe is :) Tehát minden a terv szerint marad. Én már látom a szemeim előtt, milyen jól fog kinézni a fürdőnk, meg úgy az egész ház.

Az új ablaknak köszönhetően a nagyszoba gyönyörű világos lett, hogy kvázi egész nap besüt rajta a nap. Később ugye ketté lesz választva a szoba, így lesz egy szép világos/napos nappalink :)

Már várom, hogy szombaton láthassam a kipakolt, szétvert házat, az építés első jelével, a szobák betonozásával. Akkor megbeszéljük és lemérjük a konyhabútor helyét is, és az összes vizes szerelvényt megtervezzük.

Így állunk most :) Remélem ti is élvezitek :D

4 megjegyzés:

  1. Reméljük a következőkben már csak szépeket látunk!A rombolás kicsit félelmetes,az épités kicsit jobb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Határozottan szép lett a beton, de sajnos kép csak később lesz :)

      Törlés
  2. Annyira jó,hogy így szemlélteted,miből is lesz egy gyönyörűszép kis házikótok,és hogy hogyan is jutottok el odáig! Kívánom ,hogy minden simán menjen,ne legyen akadályok. Bár ez tudni való,hogy ilyen nincs,na de azért mégis! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha elszörnyedek a képek láttán, de ez kell, hogy Otthonná formálódjon a ház. Reméljük az eddigi buktatókon kívül már nem nagyon lesznek :) Köszönjük :)

      Törlés