2012. március 11.

Első ütem

Hát ez a nap is elérkezett... Az ország különböző pontjairól indultak el alakulataink a bontás helyszínére. Öten Nagybátonyból, hárman Gyermelyről, drága férjem pedig Budapestről indult. Nagyából egyszerre ért mindenki a házikóhoz. Felmérték a terepet, és pontban 8 órakkor megérkezett a konténer is. Csak a szemtanúk beszámolóira tudok hagyatkozni, illetve a bizonyítékként begyűjtött képekre. Feltételezéseim szerint több fronton indult meg a küzdelem. Egy csapat homokot és sittet hordott ki, egy másik csempét, falat és kéményt bontott, a harmadik pedig nekilátott az ablaknyílás elkészítésének. 11 óra körül kaptam a telefont, hogy jó lenne egy másik konténert rendelni, mivel az első  7 köbméteres már meg is telt. Röpke 3 óra munka után tele volt a konténer... hát ezt nem gondoltam volna. Rendeltek egy még nagyobbat, de estére ezt is sikerült megtömniük. Ha minden igaz, akkor mára már el is szállították a konténert. Csütörtökön jöhet a következő adag, hiszen a fürdőszobához még hozzá sem kezdtek. Férjem és apósom ma mentek előkészíteni a jövőheti munkát. A cirkót mindenképpen leszerelik, és ki tudja még mire lesz energiájuk.

Nem mondom, hogy nem volt elkeserítő látni, hogy szétverték a házat, de tudom, hogy ez a jó cél érdekében történik. A korábban hatalmasnak tűnő terek, olyan iciri-picirik lettek, hogy rá sem ismertem a házra. Még nem tudom hogy lesz ebből mese, de bízom a sok ügyes férfiemberben akik a házzal foglalkoznak. Igazából most olyan sok mindent nem tudok mondani, mivel nem voltam ott, inkább képeket mutatnék.

1. Ablaknyílás készítése és az ablak behelyezése

Méretezés


Bekerült az áthidaló

Délutánra már félúton jártak

45ös téglafal... de nem fogott ki rajtuk


Bekerült az ablak
Rögzítve, púrhabozva
2. "Strand" felszámolása

Kiindulás
Munka közben
15cm méretkülönbség

Hálószoba
Ilyen lett

 3.Fal és kéménybontás

Itt már nincs fent a konyhai csempe

Kéménynek már csak nyoma van

Boltív bontás

A kamra fala már eltűnt

Telik a 2. konténer

4. Burkolat felszedés



Szóval így telt a szombati nap. A kémények is lekerültek a tetőről, a tetőcserép visszakerült a helyére. Remélem jövő héten is ilyen jó ütemben sikerül haladni. Mindenesetre nagyon-nagyon szépen köszönjük a segítséget Mindenkinek!!! Komolyan büszke vagyok a csapatra!!!

Jövő heti tervek a 4 napos ünnepre: fürdőszoba szétkapása és a fal lebontása, ablakcserék és szerelőbeton lefektetése, valamint ha minden igaz, akkor a vizes egységek átcsövezése.

7 megjegyzés:

  1. Olyan de olyan jó lesz majd vissza nézni a képeket, ha kész lesztek... Hatalmas munka, erőt kitartást hozzá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan jó lesz visszanézni, csak már ott tartanánk :)

      Törlés
    2. Nem a cél a fontos, hanem az út amin végig kell menni :))))
      Na jó utána a cél is :)

      Törlés
  2. Huh, nagyon ügyesek voltak a férfiak. Nagyon jól haladtok, gratulálok!
    Még egy-két ilyen szorgalmas/dolgos nap és kész is lesz a házikótok;)
    észre sem veszed és már kész is lesz:D
    Azért sok türelmet és kitartást kívánok, a többihez.....és remélem sok ilyen beszámoló lesz még....izgatottan várom a fejleményeket!
    Amúgy tényleg nagyon jó ötlet ilyen képeket csinálni, mert késöbb olyan jó lesz majd összehasonlítani.....nagyon látványos lesz majd a végeredmény hidd el!

    VálaszTörlés
  3. Hűűű mozgalmas napok vannak mögöttetek!!! Kitartást és sok erőt a folytatáshoz! ;)

    VálaszTörlés
  4. :) Nini, ott egy templom! Bizony egy jó ómen!
    Szerencse, hogy ennyi segítő megadatott, így hamar végeztek a munkával...
    Kérünk még ilyen Hogyan készült? fotósorozatot! :D

    VálaszTörlés
  5. Továbbítom az erőt az illetékeseknek :) Szerintem jól fog jönni nekik :)Köszönjük

    VálaszTörlés