2012. március 13.

Második ütem

Remélem örültök, hisz itt vagyok a vasárnapi munkálatok képeivel. Gondoltam, ha már itthon fekszem betegen, legalább így hasznossá teszem magam kicsit. (No, nincs ám nagy baj. Dokibácsi szerint aggodalomra semmi ok, és némiképpen felesleges volt bemennem, úgysem vehetek be semmilyen gyógyszert... )

Nos, a kis felújító alakulatunk két hős tagja vasárnap ismét felvette a kesztyűt és nekilátott a további rombolásnak. A fürdőszoba következett, ahonnan kikerültek a szaniterek és leszerelésre került a cirkó is.
Valamint zöldujjú férjem megmetszette az akácokat az utcán, és összegereblyézett.

A már sejtett tapasztalat a fürdőszobával, hogy újra kell csövezni. Ezt egyébként is megtettük volna, mivel semmi nem oda kerül, ahol korábban volt. Viszont érdekes volt, hogy a kádtöltő felett a falban eltörött régebben a cső, amit még az előző tulaj kicserélt, és most vették csak észre, hogy minden további forrasztás vagy egyéb rögzítés nélkül, csak sima gipsszel történt meg a szerelés. Továbbá a konyhai csapnál nagyon el volt rozsdásodva a cső, amit még szombaton sikerült megsérteni, így el kellett zárni a vizet a házban, mert nem volt leszakaszolva a rendszer. Mivel ezek a rendszerek úgyis áthelyezésre kerülnek, kalkulált költségek. Már csak azt nem sikerült kideríteniük, hogy a vízórától először a konyhába megy a víz és onnan fürdőbe, vagy fordítva. Szerintem a következő hosszú dolgos hétvégén ez is ki fog derülni.

Közben már azt is elterveztük, hogy a vizes egységek hogy legyenek elhelyezve a konyhában és a mosókonyhában, hisz a csövezéshez ezt már tudni kell.

Jöjjenek a képek, a teljesség igénye nélkül.

A javított csap, gipszkiöntéssel

Kikerült a kád

Eltűntek a csövek
 Még szombati képek
Nem sikerült felszedni a burkolatot, mert egyben jött fel. Spéci eszköz kell...

Eltűnt a kamra fala,hogy helyet adjon a mosókonyhának

Kikerült a padlásfeljáró is.

A két szoba és az eltűnt boltív

A jobb oldali fa már metszve, a baloldal várja a sorsát

2 megjegyzés:

  1. De jó képek!Imádnak rombolni.Csak az épités is ilyen jól menjen!Puszika A+A

    VálaszTörlés
  2. Remélem az építést is annyira fogják élvezni és ilyen gyorsan halad :) Menyi

    VálaszTörlés