2013. június 28.

Bútorozunk

Elérkezett ez a pillanat is. Már nem azon kell gondolkodni, hogy melyik falat hova tegyük, melyik szaniternek hol legyen a helye, milyen legyen a járólap. Már a bútorokat nézegetjük, sőt már vásároljuk is :) Megcsapott a költözés szele. Ismét hatalmába kerített az izgalom, ezzel kelek, ezzel fekszem és ha van szabadidőm a számítógép közelében kutakodok, mérlegelek, keresek, összehasonlítok és kalkulálok. Majd előadom a tervet  és várom férjemtől az igent, a javaslatot, vagy a nemet. Így telnek a napok, de már dereng valami az alagút végén.
Sajnos az elmúlt hétről nem tudok képeket mutatni, mert férjem itthon hagyta a fényképezőt, de volt szerencsém személyesen is "lemeózni" a munkát. Szerintem mindenki ezt gondolhatja a sajátjáról, de valami csodás volt. Látni, tapintani az elképzeléseket, érezni az illatokat, és belegondolni, hogy hamarosan birtokba vesszük. A gyerkőcnek is tetszett. Letettük a földre és úgy közlekedett, mintha otthon lett volna. Holott bármelyik nagyszülőhöz megyünk, az első pár percben tétovázik, ismerkedik a hellyel. Jaj, nagyon jó volt, és remélem jövő héten tudok képet is hozni.
Szerintem a felújítás történetében a mostani hétvége lesz az amikor a legtöbb munka fog folyni, a legtöbb emberrel. Jön három parkettás, csiszolják és lakkozzák a parkettát két rétegig, a harmadikat festés után. Jön egy festő, felméri a terepet és nekilát festeni, javítani. Jön két gázszerelő beköti a gázt, felteszik a kazánt, és összeköti a melegvíztárolóval. Jön apósom meg férjem unokatestvére, folytatják a fürdőszoba csempézését, esetleg fugázását. Megy férjem, az ajtók, ablakpárkányok csiszolása és festése lesz a feladata. Ha jól számolom ez kilenc ember. Esetleg benéz az üveges is felmérni az ajtókat, hogy mehessenek az elkészültek üvegezésre. Nem lesz olyan helyiség ahol ne történne valami a hétvégén :)

De hogy visszakanyarodjak az elejére. Múlt héten beterveztük pár dolog beszerzését az Ikeából. El is mentünk, meg is néztük, de sajnos nem volt minden. Továbbá mivel nincs autónk, a szállítás külön szervezést igényel. Így a hétre hagytuk a vásárlást. Hétvégén anyósomékat látogattuk meg, ahol megrendeltem a fürdőszobabútort (jövő héten várhatóan el is készül). Gondoltam ugorjunk be a helyi bútorüzletbe is. Ez olyan jól sikerült, hogy megvettük a tvszekrényt meg a polcokat:

Valamint találtunk egy nagyon szép étkező asztalt és kényelmes székeket is hozzá:

Egyre kurtább a bútor lista :)

Közben a konyhai gépezeteket is nézegetem, keresgélem. Lassan összeáll a kép és kialakul a végleges felállás. Már nagyon várom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése