2013. június 17.

Életre kelnek az álmok

Éljenek a mesteremberek és az ügyes kezű "laikusok"! Mondhatnám fantasztikus, ami a házunkkal, sőt lassan otthonunkkal a hétvégén történt. Lassan kézzelfoghatóvá válnak az elképzelések és ezt nagyon jó nézni :)
Megint az elején kezdem. Apósom, férjem nagybátya és a villanyszerelő szerdán elmentek a házhoz dolgozgatni. Így történt, hogy a fürdőkádhoz szükséges vezetéket behúzták a falba, helyére került a gipszkarton a mosókonyha mennyezetében és az összes szegély is felkerült a falra.

Így szombaton neki lehetett állni a járólap fugázásának. Rémisztő volt a kezdeti képeket nézni, de mint egy jó mesében, a végére minden jóra fordult. Nekem nagyon tetszik, szép lett/lesz a végeredmény. Még egy párszor fel kell mosni, hogy tényleg tiszta legyen.










 Szegények szerintem egy éltere kitérdelik magukat :)

Közben jött az asztalos is, hozta az ablakpárkányokat, és megfordította a fürdőszoba ajtaját. Szépek lettek a párkányok, pláne, ha le is lesznek festve.







Vasárnap pedig elérkezett a parkettázás napja. Nem volt egyszerű parkettázót találni, de csak sikerült. Ráadásul egyből hárman is jöttek, így mindhárom szobában letették a parkettát és a következő hétvégére maradt a csiszolás és lakkozás. Első körben csak 2 réteg lakkot kap a felület, a harmadikat csak festés után kenik fel. Íme a lamella parkettánk:

Marci szoba

Hálószoba és a gardrób


Felületek találkozása



Nappali

Konyhából a nappali
Közben férjem és apósom nekiláttak fürdőszobai csempe felrakásának. Gyorsan utána kellett nézni, hogy milyen mintában is egyeztünk meg, mert ennek megfelelően vettük a csempét is. Miután ez megvolt kezdődhetett a ragasztás. Elvileg gyorsan lehet vele haladni, mert elég nagy lapok. Ilyen a kezdet:



Így állnak most a dolgok. Ismét látványosabb munkák zajlanak, aminek nagyon örülök. Egyre rövidül a tennivalók listája, de még nem üres egészen. Talán már látjuk a végét.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    megkérdezhetem.....a fürdöszoba csempe mérete 60X30 cm? ha igen akkor mi a márkája? hol vettétek? ismeröseink azt mondták ök sehol nem találnak nagy formátumú csempéket....
    nekünk is barna-bézs a fürdönk, szerintem szupi lesz a tiétek is:D
    amúgy amit kicsit furcsállok, hogy miért ilyen sötét barna járólapot választottatok, amikor minden szobában olyan világos a parkett....én tuti végigvittem volna a színsémát és vagy világos ajtó, parkett, járólap vagy pedig minden sötét....de persze ez saját vélemény;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csempe 40x25-ös, szóval nem az általatok keresett méret. Egyébként APE a márkája.

      A parketta még fog egy kicsit sötétedni, de azért nem választottunk belőle sötétet, hogy kicsi helyiségek ne tűnjenek még kisebbnek. Ajtók még nem mindenhol vannak színre festve, így azok is sötétebbek lesznek.

      Törlés