2013. május 6.

Hol is kezdjem?

Talán ott, hogy a május 1-ei munkaszüneti nap miatt, és egy kis szabadsággal megtoldva öt egész napot munkálkodtak a héten a házon. Nagyon látványos változások vannak, erről akarok ma írni.

Szerdán és ma is lent voltam én is, vittünk anyummal ebédet a fiúknak, és körülnéztünk (néha úgy érzem, mintha én lennék a művezető, jóvá kell hagynom a munkát :) ). Visszafele meg is jegyeztem, hogy jó megint egyre többet lent lenni, már nagyon várom, hogy oda költözhessünk. De addig még van egy "kevés" idő, így a jövő hét szombatját várom, amikor ismét mehetünk le.

Szerdán megérkezett a maradék csempe a mosókonyhához, ugyanis az történt, hogy valamilyen úton-módon elszámoltuk a mennyiséget, és így 3 doboz hiányzott. Gyorsan felhívtam a céget, ahonnan vettük őket, szerencsére még volt belőle, így anya el is hozta nekünk. Ez a csempe a mosókonyhába került, de még volt egy kis tennivaló mielőtt neki lehetett volna állni a csempézésnek.
Mivel a kazán és a vízmelegítő is ide fog kerülni, innen indul ki a fűtés összes csöve, valamint az összes vizesblokk elzárására is itt lesz lehetőség, először ezeket a csöveket kellett a falba bevésni, rögzíteni, majd bevakolni.



Valamint a helyére került a másik WC nyomógombja is. Ide nem terveztünk külön tartályt, csak közvetlen vízhálózatról öblítést.
Mofém


Majd neki lehetett állni a csempézésnek. A csempe 180 centméterig lesz felrakva, úgy gondoltuk, hogy ennyi elegendő lesz. Sajnos az egyik fallal még várni kell csempe ügyileg, mert nem érkezett még meg a rendelt törölközőszárítónk, így nem tudták még kivésni a helyét. De így néz ki az eddig elkészült csempe.




Zalakerámia KHT Marbella krém


Korábban apósom már feltett a születésnapomra kapott csempét a konyhába is, ami a pult fölé kerül. Jaj, nekem annyira tetszik! Nagyon el tudom képzelni egy szép fehér, vagy vanília színű konyhabútorral.



Közben a fürdőszobában is nekiláttak a zuhanykabin megépítésének. Mivel mindkettőnknek vannak rossz tapasztalatai a zuhanyzóban elhelyezett polcokat illetően (fém, tapadókorongos, műanyag), úgy gondoltuk, hogy magába a falba építjük be a polcokat Ytongból, és ezt fogjuk lecsempézni. Meg is történt, de így kicsit szűkös lett a belépőnyílás, így ezeken még alakítani kell.



 Továbbá az a helyzet állt elő, hogy az ajtó jelenlegi nyitása és a mosdópult mérete miatt elég szűkösen a bemenet. Mivel az asztalos szombaton, hogy rendbe tegye az ajtókat, azt mondta nem gond, ha át kell tenni a másik oldalra az ajtót. Így azonban az ajtó mögé kerülne a villanykapcsoló. Mivel azonban még csak be van vakolva a fürdőszoba, és így is kell még egy aljzatot csinálnunk a fürdőkádnak (nem hydromasszázsosat terveztünk, de ugye végül az sikeredett), így nem jelent nagy gondot áttenni a villanykapcsolót a másik falra. Kívülre is tehetnénk, de akkor össze lehetne keverni a folyosói világítás kapcsolókkal.

Továbbá elkészült a gardrób fala is gipszkartonból. Nagyon ügyes volt a férjem meg egy segítő, mert egyetlen nap alatt elkészítették vázastul, mindenestül. Igaz, hogy a hálószoba így elég pici lett, de egyrészt egy ágyat és két éjjeliszekrényt akarunk ide rakni, másrészt cserébe lett egy 150x300-as gardróbunk, amit mindkét oldalon fel tudunk szerelni akasztókkal és polcokkal. Így néz ki egyenlőre.






Közben múlt héten megrendeltük a posztertapétát a hálóba, kedden mehetek is érte. Nem valószínű, hogy szombaton felkerül, mert előtte még le kellene glettelni a gardrób falát, illet a plafonon levő gipszkarton  elmozdult a tél folyamán, így stukkót is kell feltennünk, hogy a repedések ne látszódjanak, mert nagyon nem mutatnak jól. Tehát a jövő hétre is van munka bőven.
Nekem csak most esett le, hogy ebben a hónapban ismét lesz egy hosszú hétvége, mert májusban lesz Pünkösd is, így megint lehetne kicsit többet dolgozni a házon, de nem tudom így a templom közvetlen szomszédságában, mint szólnának hozzá a hívő népek...

4 megjegyzés:

  1. Úgy örülök, hogy ismét nagyon aktívvá tetted a házfelújítás fejezeteit és élőben nyomon következem az átalakulást! Először is: nagyon ügyesek vagytok, le a kalappal a sok munkátok és kitartásotok előtt! Szerintem nagyon otthonos és szép házikó lesz, és mivel nagyon szeretem a lakástervezést, lakberendezést és egyéb ehhez köthető dolgokat, olyan izgalmas olvasnom, ahogy mesélsz a leendő, készülődő otthonotokról! A csempe a konyhába nekem is nagyon tetszik, elegáns és egyben modern lesz, tele melegséggel! A hortenzia poszter is gyönyörű - a fb-on láttam -, szerintem az aprócska hálót a gardróbbal nagyon fel fogja dobni a fehér uralkodó jellege mellett! Csak így tovább és úgy tudom, a hívő népek is szeretik a dolgos embereket, és Ti nagyon nemes ügyért dolgoztok ám! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! Bár a legfőbb dicséret nyilván a kivitelezőket illeti, ők azok akik tényleg mindent beleadnak. Én csak az agymunkáért, a beszerzésért és a logisztikáért vagyok felelős :)

      Törlés
  2. Nagyon sokat szépültetek, alakultatok :)

    Mennyire többet jelent ám az embernek a lak amiben él, ha a két keze munkája van benne :)

    Ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont így gondolom én is. Talán sokkal jobban fogjuk értékelni, hogy mi végeztünk el mindent, és nem csak szemrevételezni jártunk le. Be kell valljam kicsit büszke is vagyok magunkra :)
      Köszönjük!

      Törlés