2013. május 12.

Álom-álom

Szépen lassan abba a fázisba érünk, hogy el kell kezdenünk gondolkodni a bútorokon is.
Mondjuk én már mindent kiterveltem, már leginkább a kivitelezésen és a fedezeten kell gondolkodnunk :)
Elég sok bútort tudunk magunkkal vinni, így csak párat kell beszerezni, de azok annál nagyobbak...

Hálószoba: ide már megvan az ágyunk, nagyon jó ágyráccsal és matraccal, ezen nem is akarunk változtatni. Az ágyhoz még 2db éjjeliszekrényt kell beszerezni, és a szemközti falra pár polcot. A szoba fő dekorációja a poszter lesz (amit már át is vettünk). A ruhatároslás azért nem kérdés, mert gardrób "szobánk" lesz, így szekrényeket nem kell vennünk.

Gyerekszoba: Ide végképp megvan mindenünk. Kiságy, pelenkázó, szekrények (polcos és akasztós is). Férjem "legény szobájából" hozzuk el a kanapét, így ide minden adott. Esetleg apróbb tárolókra lesz még szükség a játékok tárolására.

Nappali: Mivel a nappalink nem túl nagy, mert ez a kettes számú gyerekszoba lesz, és a rendes nappalit majd hátul fogjuk kialakítani. De hogy legyen egy pihenős, beszélgető, tévénézős helyünk is (hálószobába nem teszünk tv-t), ezért ezt is be kell rendezni. Könyvespolcaink vannak, bár ahogy elnézem hamarosan egy harmadikra is szükség lesz... Ezen kívül egy tv-állványra, kanapéra és esetleg dohányzó asztalra lesz szükség (milyen hülye elnevezés a dohányzó asztal, hisz mi sem dohányzunk). A kanapéból mindenképpen kihúzató, ágyneműtartósat szeretnénk, hogy esetleg 1-2 embert, nagyszülőt, nagybácsit el tudjunk szállásolni. Illetve van még egy elég szilárd elképzelésünk: fekvőfoteleset szeretnénk és mindezt egy sötétebb árnyalatban (kisgyerek van a házban :) )
Ilyesmik járnak az eszemben:


Természetesen barnás színben
Legyen kényelmes, otthonos, sok-sok párnával, és mind a hárman kényelmesen elférjünk rajta.
Valószínűleg nem a nappali lesz a nagy vendégeskedések helyszíne, mert egy kanapénál több ülőalkalmatosság nem nagyon fog elférni...

Veranda és kis előtér: Sváb faluban születtem. Innen 2. világháború után a kollektív büntetések okán kitelepítették a német ajkúakat, az üresen maradt házakba pedig az elcsatolt területekről telepítettek be magyarokat. Ha jól emlékszem így került a falunkban egy néni a férjével (1900-ban született). Nagymamámékkal nagyon jó lett a kapcsolatuk, és egy valamiféle eltartási szerződés után a néni, hozzájuk költözött a szomszéd telek anyukáméké lett, és ott épült fel a családi házunk. A nénit nagyon szerettük, a kint élő családjával is jóban voltunk, a testvérének gyerekeivel és unokáival éveken át jártunk nyaralni a magas Tátrába. A nénitől maradtak hátra bútorok (sajnos 1998-ban, lehet számolni hány évesen, hagyta itt a családot, gyerekei nem voltak, illetve mi voltunk ). Egy akasztós szekrény és egy cipőtároló még a kazánházunkban porosodik, és arra gondoltam, hogy kicsit rendbe kellene hozni őket, és akkor azok bekerülhetnének a fent említett helyiségekbe. Vannak tőle szép Tonett székek is, de nem tudom nagypapám mit szólna, ha ezeket el akarnánk hozni a horgászházukból...

Fürdőszoba: Elnézegetve a bútorpiacot arra az elhatározásra jutottunk, hogy csináltatnunk kell a fürdőszoba bútorunkat. Több okunk is van rá: egyrészt olyan mosdókagylót vettünk, ami félig süllyeszthető, így van kint egy pereme, ez egyedi megoldást kíván, mivel a legtöbb mosdószekrénynek nincs egyáltalán teteje a süllyeszthető mosdók miatt. Szeretnénk ha még lenne a rakodó felület a mosdó mellett, valamint árban ugyan ott vagyunk. Mivel a falakon a bézs csempe lesz az uralkodó, barna mintával, de a zuhanyfülke fala barna lesz és ehhez fog csatlakozni a mosdó, ezért a barnás árnyalatokat mellett döntöttünk. Éppen tegnap kaptam meg a színmintát, amiből lehet választani. Ilyesmire gondoltunk:

Jó lenne még valahova tárolót elhelyezni a fürdőszobában, de még nem látom hol mennyi helyünk lesz. Majd ha már minden a helyére kerül, egyszóval készen lesz a fürdő, akkor tudunk egyéb tároló téren is tervezni. Az biztos, hogy a mosdó szekrényét meg kell csináltatnunk, mert enélkül nem tudjuk bekötni a mosdót :)

Mosókonyha: ide is szeretnénk majd pultot, mosdót, és alsó szekrényt, esetlegesen felsőt is. Egyszerű bútorlapból, fehér frontokkal. Felső szekrény azért lenne jó, hogy a tisztítószereket magasabbra tudjuk pakolni, hogy a gyerkőc biztosan ne férjen hozzájuk. Alulra pedig szennyes tárolók lennének jók.

A legnagyobb falat kétség kívül a konyha lesz...erre inkább egy külön bejegyzésben térnék ki.

Igyekszem, hogy a lakásban összhangban legyenek a bútorok, ami ennyi félénél nem kis feladat lesz. Szeretnék egy otthonos, hagyományos, de mégis modern, minimalista egységet megteremteni, hogy tényleg otthon érezzük magunkat, itt éljünk és ne csak lakjunk, hogy az otthonunk legyen, ne csak a házunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése