2012. július 11.

Tartó(s) szerkezet

Na, akkor folytatnám a maratoni posztolást.

Mielőtt a címadó sztorinak nekilátnék elmesélném a "gázos" ügyeket. Ugyanis eljött az a pillanat, hogy le kell szereltetnünk a gázóránkat. Korábban már írtam, hogy erre az időpontra már se kazán, se fűtőtest nincs a lakásban, sőt már a gázórából is csak 1 méteres cső jön ki, oszt' vége... Eljött az ideje a leszerelésnek. Mint minden ez is oly egyszerű ebben az országba. Első számú probléma, hogy az én munkaidőm éppen egybeesik a szakemberek munkaidejével, ergó egyszerre nem tudok két helyen lenne. Imádom amikor a készséges ügyfélszolgálatos hölgy megkérdezi, hogy milyen időpontban szeretnénk vendégül látni a szerelőt: 8-tól 12-ig, avagy 12-től 16-ig? Mire idáig eljutottunk, már szerzett férjem jópár ősz hajszálat. Az eljárásnak következő a menete:

  1. A maga kis azonosítóival, a szolgáltató honlapján ír az ügyfélszolgálatnak egy kedves kis üzenetet,hogy legyenek szívesek kifáradni és leszerelni azt az órát. Lehetőleg pénteki napokon és a délután folyamán.
  2. Erre bő 1 hétig nem érkezik semmi reakció. Ekkor emberünk felemeli a telefont és rákérdez, hogy "Na, mi van má'???". (Persze ennél sokkal konszolidáltabban). Kedves női hang válaszol, hogy sajnos MÉG nem regisztrálták a kérésünket, írjon már még egyet egy másik csoporthoz is címezve, valamint ő is továbbítja.
  3. Végre történik valami!!! Telefonálnak, hogy szerdán délelőtt ők akkor jönnének. Hát bakker, az ki van csukva! Miért is ír az ember, ha úgysem olvassák el?! Pénteket kértünk és délutánt. Ok-ok, ők aztat' nem látták, akkor majd hívnak.
  4. Az első kérelemtől bő 2 hét telt el, egy dolgozó ember ennyi időre előre be van általában tervezve. Na, jó megoldjuk, jöjjenek pénteken délután. Aki hívott már szerelőt az tudja, hogy ha 12 és 16 óra között jönnek, akkor tutira nem érnek oda 12-re. Hát rosszul kalkuláltam. A vonatom 12:05-re ért be az állomásra, 12:00-kor hívott férjem, hogy ott a szerelő. Állomás, álomház 20 perc séta a melegben a kismamának. Nincs mit tenni vagy vár a bácsi, vagy visszajön. Sejthető, hogy a B opciót választotta, 3 körülre ígérte magát. Én épp a hűs falak között sertepertélek, amikor látom begördülni a szolgáltató logójával ellátott autót a parkolóba. Már pattanok is, nehogy egy percet is várnia kelljen,de hiába erőfeszítéseim szerelőm még a kocsi ajtaját sem nyitotta ki. Mikor kiszáll már majdnem integetek neki, hogy erre tessék jönni, erre ő csak egy mogorva "jónapot"-ra méltat. Majd a bejövő gázcsaphoz veszi az irányt, hangos méltatlankodásba kezd, mert belenyúlt valami trutyiba. Miután mentegetőztem egy sort, hogy mi hozzá sem nyúltunk, jobbnak látom magára hagyni a mestert. A teraszon vártam rá, mikor szeretne bejönni a házba leszerelni az órát is. Érkezik, már kicsit enyhültebb arckifejezéssel, én meg szinte rettegek, hogy mit szól az elvágott gázvezetékhez. De nem szól semmit. Megvizsgálja a plombákat, lefotóz mindent, leszerel, aláírat, majd a lakásban lévő állapotokat látva, szinte reményvesztett kifejezéssel kérdezi: Víz van? Hát mondom idebent semmi sincs csak por, de az udvaron tudok vizet fakasztani. Viszem a tiszta törülközőt, az illatos szappant, mire közli erre neki nincs szüksége, mert van a kocsijába, és legyek már olyan kedves, hogy kiviszem a gázórát a kocsihoz, mert az már nem fér a kezébe. Mesterünk megmosdik, majd könnyes búcsút veszünk egymástól, majd jön a számla. 
  5.  Egy hónap elteltével  érkezik is a CSEKK a szerelésről: kicsit több mint 10000 forint (ennyi lesz a visszakapcsolás is). A csekk csak azért megdöbbentő, mert A. távszámlán fizetünk már december óta, B. túlfizetésünk volt, kb 6000 forint, C. a szolgáltató honlapján csak 5000 forint mínuszunk van. Tehát éppen az 5. menetet bokszoljuk le, hogy rendezzük a viszonyokat. Legyetek szívesek nekünk szorítani :) (Remélem nem baj, hogy a szerelőt nem fényképeztem le.)
A folytatásban pedig jöjjön a képes beszámoló. A ház egyik nagy projektje a plafon gipszkartonozása. Ez több okból is történik. Egyrészt elég nagy a belmagasság, ami a fűtés szempontjából nem túl praktikus. Másrészt azzal, hogy le is szigeteljük, reményeink szerint még nyerünk egy kicsit a fűtésszámlán.
Első körben nekiláttak a vázszerkezet felhelyezésének. Mostanra a fürdőszoba kivételével mindenhova felkerültek a "vasak". (Úgy néz ki a fürdő a mi mostoha gyerekünk, mert ott nem nagyon haladnak a dolgok.)






Ezt követte a szigetelés felhelyezése.



Majd a helyére került a gipszkarton is.




Végül pedig a rések megszüntetése van soron



Eddig a lakószobák készültek csak el teljesen, de mint már említettem is, a kiszolgáló helyiségek váza is készen van. A hétvégére az egyik feladat éppen ezek befejezése lesz. Mi ez, ha nem nagy előrelépés?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése