2012. július 12.

Szín kavalkád

Lassan az elmaradásaim végéhez közeledek, sőt ebben a posztban már igencsak aktualitások is szerepelnek, és ha lehet még véleményt is szeretnék kérni.

Szóval gipszkartonos szombat után már csak férjem és apósom tértek vissza a tett színhelyére. Apósom feltette még a maradék vázszerkezetnek valót (csodák csodájára elegendő U és C profilt rendeltünk), férjem pedig nekilátott az ablakok festésének. Még pénteken betértünk Pásztón egy festéküzletbe, hogy vegyünk lazúrt az ablakokra. Szokás szerint jól felkészültünk, mert még otthon kiválasztottuk mit szeretnénk, Sadolin Plus, vizbázisú vastaglazúrt, teak színben.


Csak az üzlet nem volt felkészülve erre... Sadolinból kb. 2db volt, az sem az a fajta és árnyalat amire nekünk szükségünk lett volna, csak rendelésre megy. Nem baj, majd Isaszegen, helyben megtörténik a vásárlás. Reménykedtünk. Szerencsére nem kellett csalódnunk, mert nem azt kérdezték, hogy milyen fajtát vagy milyen színben, hanem, hogy milyen kiszerelésben kérjük. Azért érzitek a különbséget :) Meg is vették a festéket, és férjem nekilátott a leginkább napnak kitett ablakok megtisztításának és festésének. Az alapozás már jóval korábban megtörtént. Íme az eddigi eredmény:





Természetesen belülről is ugyan ilyen színűek lesznek, sőt ilyen színűre szeretnénk majd az ajtókat is lazúrozni. Már csak azt nem tudjuk eldönteni, hogy kerüljön-e rá még egy réteg? Pénteken délután úgyis megyünk le, kicsit összepakolni bent, ezért arra gondoltunk, hogy keresünk egy darab fát, előkészítjük és lefestjük 2 és 3 rétegben. Az ablakon próbálkozni necces lenne.

Aztán hétfőn sem volt megállás, ha már férjuram szabadságon van. Még az esküvőre kaptunk KIKA vásárlási utalványt a kolleganőimtől és férjem egyik barátjától, összesen 65.000 Ft értékben. A Kika árait ismerve nagyobb bútorra nem nagy összeg, így hát gondoltuk a lámpákat majd ebből finanszírozzuk. Reménykedtem benne, hogy a lámpák nagy részét be tudjuk szerezni, de a végeredményt álmaimban nem gondoltam volna. A konyhai, gyerekszobai és éjjeli lámpák kivételével MINDENT megvettünk, és csak 1200 forintot fizettünk rá. Mik vagyunk, ha nem ügyesek? Be kell valljam büszke is voltam magunkra kicsit. Kötöttünk némi kompromisszumot, de nem is vagyok az a fajta, aki mereven ragaszkodik az elképzeléseihez. A lényeg,hogy van elképzelésem és tervem, de amit kell, azt be tudom helyettesíteni :)
Tehát a lámpáink:

A legdrágább beszerzés a nappaliba

2db-ot vettünk, egyet a folyosóra és egyet a kiselőszobába

Fürdőszobai világítás, a tükör mellé még kerül más is

Hálószobánkba
Végül pedig pár tervem a jövőre nézve. A gipszkartonozás után ugyanis neki lehetne állni a szobák kifestésének. Mivel oda parketta kerül, így még parkettázás előtt meg kellene ennek történnie, az esetleges balesetek elkerülése végett (festékcseppek, karcolások). Így én már a falakon gondolkodom. Első körben egy egyszerű megoldást szerettem volna, minden fal egyforma, kellemes, semleges, meleg barna-bézs-homok színek.

Ilyen volt az elképzelés

Azonban láttam pár lakberendezős műsort, ahol beleszerettem 2 színösszeállításba.
Az egyik a menta-barna kombináció. Nem túl harsány, de meleg mentával és szintén meleg csokibarnával. Ezeket a színeket szeretném a hálószobánkba becsempészni. Menta színű falak, barna sötétítő függöny.
Ilyen az elképzelés. Sajnos másik felemet még erősen győzködni kell a jó ügy érdekében. Ő semmit nem tud elképzelni, nem lát maga előtt, így elég nehéz ügy lesz...



A másik színkombinációtól is fázik rendesen a drágám, az ugyanis a sárga-szürke. Ezt a gyerekszobába gondolom. Na nem egy sötétszürkére kell gondolni, inkább egy kellemes meleg szürkére. Szerencsére világos a babaszoba is, így nem sötétítené be nagyon a szobát, ha a szürke dominálna. Nagyjából ilyesmi lenne:


Szerintem kellően fiús is, de nem a szokásos kék.

A többi helyiségben még tartják magukat a barnás árnyalatok, sőt a gyerekszoba színeiről is hajlandó lennék lemondani, ha a mentát megtarthatnám. Hogy tudnék meggyőzően érvelni szerintetek? Egyáltalán mit szóltok a színekhez?

2 megjegyzés:

  1. Jó színeket választottál, szóval nyugi!
    A szürke-sárga kifejezetten tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Majd meglátjuk, hogy néz ki élőben. Bár a mentáért még mindig megy a harc :)

      Törlés