2012. május 27.

Van képünk hozzá :)

Szeretjük a Rádiókabaré tv-s változatát is, különös kedvencünk a Fényre sötétedő kislány.
Szerencsére nálunk nem az a kérdés,hogy róka vagy póni, hanem hogy állunk a házzal :) Ránk köszöntött ugyanis egy újabb munkás hétvége. Nagy lelkesedéssel és még nagyobb felszereléssel vágtunk neki a városnak.
Férjem és én vonattal érkeztünk, hatalmas táska kíséretében (csoda,hogy nem kellett neki külön jegyet venni),melyben volt többek között egy 3 kg-s parasztkenyér is. Ez férjuram kérése volt az ebédhez, így rá maradt a cipelése is. (Na,jó e téren egyébként is kímélő üzemmódra lettem állítva.) Anyukámék kisautóval, de annál nagyobb pakkal érkeztek, mely tartalmazta az ebédhez a hozzávalókat, valamint a kőműves eszközöket. Anyósomék pedig kisteherautóval jöttek, platóján 8db gyönyörűséges ajtóval, szerszámokkal, munkagépekkel és a vezetőfülkében 1db villanyszerelővel. Így vágott hát neki a díszes társaság a szombati napnak.
Múlt alkalommal apósom azon mélázott, hogy remélhetőleg nem kell már nagy porral járó munkát végezni a házban, de ismét jócskán hozzájárultunk a szállópor koncentrációjának növeléséhez Isaszegen.Próbáljuk ápolni a jószomszédi viszonyt is,de nem tudom mennyire fog sikerülni, ha minden hétvégén szétfelxeljük a házat :) (Mellesleg, ma elsőáldozás van a templomban és a szomszéd néni már szólt,hogy jó lenne, ha nem zajonganának legalább 10 óráig, mert ez egy katolikus templom. Sajnos Isten meg tudott pihenni a 7. napon, nekünk egy báránykája érkezése miatt erre nem nagyon van időnk, de tekintettel próbálunk lenni a szomszédokra, így a hangtompítós flexeket használják majd :D )

No,de térjünk vissza a szombat reggelhez. Megérkezés után mi az első dolga a "jómunkásembernek"? Na, mi nem a kupicával kezdtük, hanem a reggelivel, és fájdalom hamar elfogyott anyukám házi rétese :) Ezt követte a helyszín bejárása a villanyszerelővel. Még jó,hogy múlt héten kitaláltuk mindennek a helyét, így volt min változtatni. Röpke 1,5 óra alatt minden kapcsoló és konnektor helyét kijelöltük az EGÉSZ házban. (Persze később még jutott eszembe,hogy egy-egy kapcsoló kimaradt,de pótoltuk a jelölést.) Majd neki is láttak fúrásnak,faragásnak, vésésnek. És ez a munka egész nap tartott. Végülis elmondhatjuk, hogy 2szoba teljesen ki lett vésve és be is lettek téve a kábelfektető csövek, valamint a konyhában és a folyosón is megvannak az aljzatok helyei, továbbá kaptunk egy extra lyukat a ház oldalába a csengőnek (melynek létjogosultságát nagy vita övezte. 50-50%-ban megoszlottak az arányok és mivel a villanyszerelő végzi a munkát, így lesz csengőnk :D ). Mutatok pár képet a végeredményről:
Mert áramra szükség van

"Már nem lesz több poroló munka..."

Csövek a gyerekeszobában

Biztosra megyünk

Lesz mennyezeti világítás is
 Hogy mi volt a legjobb pillanat ebben a munkában? Amikor a villanyszerelő kérdésére, hogy erre a gázcsőre szükség van-e még, apósom NEM-mel válaszolt, majd ugyan azzal a lendülettel flexszel le is vágta azt. Na, ekkor menekültem ki a házból :) (Izgalomra semmi ok, a hírekben nem szerepeltünk, mivel mióta nincs fűtés a házban, a bejövő gázcsap el van zárva. Talán jövő héten a gázórát is leszerelik.)

A fenti munkákkal párhuzamosan, a női szakasz is nekilátott az ebéd készítésének. Tüzet raktak, hevítettek, kavartak, kotyvasztottak és máris rotyogott az ebéd, ami ismét jól sikerült :)
Hozzávalók egy része

Anyukám vs. újkrumpli : 1-0

Anyósom ismerkedik a bográcsozás tudományával

Az ebéd (még a virsli hiányzik)
Főzés közben persze volt idő csip-csup dolgok elintézésére is, mint pl.: impregnálószert venni az ablakokhoz, falazóhabarcsot venni az ablakpárkányhoz, kigazolni a kertet :) Apropó kert! Hoztam pár képet is a kísérleti ágyásainkról, amik elég szépen alakulnak. Történetesen ma borsólevest és a hétre borsófőzeléket fogok főzni a saját borsónkból :D

Pár sor borsó

Kísérleti stádiumban (fokhagyma kivételével minden nagyon szép)

Jégsaláta

Kedvencem: az egres

Sok-sok szilva

Még több alma

Meggy is lesz egy kevés
 Eközben, nagy csendben a hálószobánkban is munkálkodott két ember. Múlt héten kívülről lettek helyrehozva az ablakpárkányok, a héten a belső oldaluk volt a soron. Mivel korábban dupla soros ablakok voltak bent, mi pedig a mostani gyártásnak megfelelő szimplákat raktunk be, volt mit javítani. Olyannyira sok volt a munka, hogy 4 zsák falazóhabarcs éppen elég lett 1,5 ablakra... Mindenesetre a végeredmény nagyon-nagyon jó lett!!!
Kívülről, mintha mi sem történt volna

Jól állnak a háznak az új ablakok

Belső állapotok

Nagybátyám, a MESTER

Mint új korában :)
Persze imádott férjemről se felejtkezzünk meg. Ő több fronton is munkálkodott. Első körben fát aprított az asszonynépnek, hogy tudjon főzni. Majd kiszabadította a konyhaablakot a purhab fogságából, lekezelte az összes, eddig még kezeletlen ablakot,hogy a jövőben lehessen őket pácolni. Ezzel a lendülettel mutatok egy pár képet még a múlt heti munkákról is.

Férj "újablak" habtalanítás közben

Ház háta mögötti rend

Jobbra téglával berakva a régi,balra a nagyobb új fürdőszobaablak

Mosókonyha

Szabad az út a konyhából a "nappaliba"

Lehet,hogy a másik oldalról kellett volna fényképezni, de az ideiglenes wc most a majdani kamra helyén van. Ez az új bejárata.
Röviden ennyi történik nálunk egy "átlagos" szombati napon. :) Már nagyon várom a végeredményt, de egyben nagy érdekes végignézni,hogy is alakul át a házunk otthonná. Folytatás ismét következik :)

1 megjegyzés: