2012. április 1.

Szurkoljunk!

Mintha nem is egy hét, hanem egy örökkévalóság telt volna el az előző bejegyzés óta. Lehet csak nekem tűnik így, mert sok dolog volt a héten. Néha kicsit siettetném is az időt, de hát nem vagyunk elkésve semmivel sem. Így is rengeteget dolgoznak a házon. Hétközben ki-ki végzi a maga munkáját a munkahelyén, hétvégén meg a házunkon ügyködik.
A lényeg a lényeg, hogy a múlt heti előkészületek után, a szombati napon nekiláttak a szobák szigetelését lefektetni, amire a mai napon pedig rákerül az a felső réteg beton. Legegyszerűbb az lesz ha képekkel demonstrálom a műveleteket.

1.réteg - szerelőbeton, valamint a falból kiálló beton "egységek" levágása, és a helységek kisöprése


2. réteg - vízzáró kátránypapír




3.réteg -  hézagok kitöltésére, és a ragasztáshoz szurok, valamint a függőleges szélekre habszivacs szigetelés




4. réteg - hungarocell szigetelés



Természetesen a válaszfalak helyei ki lettek hagyva, mert hungarocellre nem építünk falat :)

5. réteg - párazáró fólia




6. réteg - vas rács



7. réteg - végső betonozás (kép még nincs róla, de információim szerint a gyerekszoba betonozása már készen van)

Szerintem nagyon profi munka, főállásban is vállalhatnák a fiúk. Tehát a szobákban már biztosan nem fog fázni a lábunk, és kicsi az esélye, hogy felvizesedjen a beton.

Eközben persze a kertben is voltak történések, mondjuk leginkább nem tudatosak, a természet tette a dolgát. Ugyanis kibújt a borsónk!!!


Sajnos, ahogy elnéztem, a szomszéd kutyája közbenjárásának köszönhetően elég foghíjasan :( Átszökött hozzánk a nagy galád, és kikapirgálta a vetést.

Közben a fák és bokrok is rügyeznek ezerrel.


Remélem a jövő hétre már a hagyma is előbújik, valamint az alma és cseresznye is kivirágzik. Azt is remélem, hogy jövő héten még nem lesz nagyon meleg, hanem olyan kellemes 10-15 fok körüli lesz a hőmérséklet, mert akkor a beton nem szárad túl gyorsan. De úgyis megyünk le locsolni, hogy biztosan minden rendben legyen.

Végszóképpen: Gratulálok a Csapatnak!

1 megjegyzés: