2012. április 12.

Időzavarban

Kicsit megint megcsúsztam a bejegyzésekkel, már nem is mentegetőzöm, ez van :)
Igyekszem sok-sok képpel pótolni az elmaradásomat. Az egyik legjobb hír, hogy már nem csak a rombolásnak, de az építésnek is hatalmas látszatja van, ugyanis a két szobából most már három áll rendelkezésünkre, különvált a gyerekszoba és a nappali.
Szegény apósom még mindig a csatorna rendszerünkkel bajlódik, de hamarosan annak is a végére érnek, és már lehet is teríteni a betont. Ha minden igaz, ez a jövő hét végére esik, ha nem esik...mert, hát örülünk mi az esőnek, de nem túl üdítő esőben betont keverni.

Szerintem a képekkel folytatom, hogy mindenki láthassa a történéseket.

Elsőként a szigetelésre leterített végleges aljzatbetont mutatom. A benne levő vasszerkezetek a radiátorokhoz futó vájatok, amiket természetesen majd beborítunk még.







Hétfőre szépen megszáradt a beton, mentünk is locsolni, és kiszedtük a vasat a vájatokból. Szerintem szép lett :D



Majd következett a falbontás, de ehhez fel kellett applikálni egy tartó szerkezetet, mert a kémény miatt korábban kikerült a gerenda, és félő volt, hogy beszakad a plafon. A szerkezet a helyszínen került összeszerelésre, majd ledőlt az utolsó "zavaró" fal is.

Alapanyagok

Hegesztés

Tartó idom

Falbontás

Végre eltűnt a fal :)
A falbontást követő napon megkezdődött a házon belüli csatornahálózat kiépítése. Ami némiképp sziszifuszi, idegölő és a látszat ellenére igencsak fárasztó munka. Sőt még készen sincsen, de ha kész lesz, nagyon jó lesz :)

Ez még kevéssé hasonlít házra...




Végére hagytam a legnagyobb durranást, a FALat :) Ez már biztató kilátás a jövőt tekintve. Két ügyes ember (nagybátyám és sógora) egész napos munkáját dicséri!

Így készült:







Bemutatom Nektek az első ÚJ falunkat :)
Amit még meg szerettem volna osztani veletek, az a kertünk virágzó gyümölcsfái és a veteményes :) A sárgabarackunk már elnyílt, a szilvánk folyamatban, és a veteményben is szépen bújik ki minden. Remélem a nagy hidegben nem fagytak el, és az eső is jót tett mindennek :)

Sárgabarack (ezt látni a nappali ablakából)

Szilva a kertben

2 megjegyzés:

  1. Látom a falat!
    De ez nagy falat! :)
    Egyszer csak kész lesztek... :D

    VálaszTörlés
  2. Egyszercsak egyszer csak készen lesz :)
    Én már látom lelki szemeim előtt :)

    VálaszTörlés