2012. február 11.

Fürdőszoba 2. felvonás

Még kedden megérkezett az újabb kép. Nem mondanám, hogy csak úgy áradt a lelkesedés a beérkező e-mailből. Szinte be sem lett fejezve a kép. Ismét fennáll a probléma: vagy kád vagy zuhanyzó.
Mi még mindig nem engedünk, sem az épített zuhanyból, és a fürdőkádról sem teszünk le.
A következő koncepció érkezett:





Ez nekem sokkal jobban tetszik, mint az előző elképzelés. Sajnálom, hogy a falra már nem tették fel a csempét...
Viszont a hétvégén ismét neki lendültünk a tervezésnek, és azt hiszem kialakult a végleges koncepció.

Az első és legfontosabb változás, hogy az ajtó kifelé fog nyílni. Nem gondoljuk, hogy a nyitási iránynak túl nagy jelentősége lenne a fürdőszobán kívüli tereket tekintve, viszont a tervezés alatt álló helyiségre
mindenképpen.

A második legfontosabb változtatás, hogy a 105x160cm-es kád helyett, csak a 75x160cm-es kád kerül be. Első körben a RAVAK Avocado fantázia nevű kádjára gondoltuk, de lehet egy egyszerű szögletes formát választunk majd. A kád egyébként arra a helyre kerül, ahol a képen is látható.
 


A harmadik lényeges változtatás, hogy a a sarokban álló zuhanykabinnak nem egy 1 m-es fala lesz, hanem két 60 cm-es. Az egymásra merőleges falakból indulnak ki, így olyan lesz, mintha le lenne vágyva az egyik sarka. Tehát nem oldalról, hanem ferdén lesz a belépő. Oda kerül egy 60 cm-es ajtó, így a víz sem folyik ki...

A zuhanyzó ajtóból látható falának folytatásában lesz egy hosszabb mosdópult a kiválasztott Duravit D-code beültethető mosdóval.


A zuhanyzó másik falával párhuzamosan, a képhez képes 90 fokkal elfordítva, az ablak alá kerülne a WC. Ez ismét nincs még eldöntve, mivel megoszlanak a vélemények a lapos- és mélyöblítésű vécécsészék között. Az már biztos, hogy nem falba épített tartályos, hanem monoblokkos lesz. Eddig ezt képzeltük el.

Az is biztos, hogy a mosókonyhába kerül még egy wc és egy mosdó is.


Egyébként a csaptelepekről még szó sem esett. Na, az sem az egyszerű kategóriába tartozik. Milyen legyen? Mennyibe kerüljön? stb. Ezek a főbb kérdések.
Úgy áll a dolog, hogy a csaptelepek a Hansgrohe márkából kerülnek majd kiválasztásra, méghozzá a Focus S családból. A mosdóé így fog kinézni:





A kádtöltő is ezt a dizájnt fogja követni, viszont a zuhanyzóval még nem jutottunk dűlőre. Szeretnénk egy esőztetős zuhanyfejet, de nem tudjuk, hogy falba süllyesztett vagy falon kívüli megoldást válasszuk. Vagy esetleg egy zuhanypanelt...




Remélem hamarosan e téren is döntést tudunk hozni. Lassan nem ártana megrendelni őket, hogy minden időben meglegyen. Jövő héten leadjuk a rendelést az építő és falazó anyagokra, és jöhetne már a jóidő, hogy neki láthassunk a tevékenykedésnek...

Időközben viszont megérkezett a parketta is, így a megrendelendőknek a felét már kipipálhatjuk.
Lassan nekiláthatunk az ütemterv készítésének, hogy a megrendelések kiszállítását is pontosíthassuk.

Úgy nézem ismét mozgalmas hetünk lesz :)





8 megjegyzés:

  1. Amit leírtál változtatást a fürdőről, sztem az a tuti!
    Jó elrendezés, elég hely marad mocorogni...

    VálaszTörlés
  2. Köszi a megerősítést!
    Törekedtünk a maximális helykihasználásra és komfortra is :)
    Remélem az életben is olyan lesz, mint a papíron :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is jó az ahogyan tervezitek, de az 1. terv sem volt rossz, csak az ablakot nem a kád fölé kellett volna tenni, hanem a másik sarokba....
    a monoblokkos WC-vel kapcsolatban csak egy jó tipp: szerintem okosabb a hagyományos ovális formánál maradni, mert arra bármikor lehet késöbb minden probléma nélkül WC ülökét venni, de a négyszögletes esetében ez macerás, sokszor csak rendelésre lehet, ezt úgy hallottam valakitöl (tapasztalaból mondta nekem is)

    VálaszTörlés
  4. Amúgy nem tudom mennyire végleges a terv amit leírtál.....
    csak azért mert csináltam egy látványtervet, amit szívesen elküldök e-mailben...
    csak felvetés.....mi lenne ha a WC és felette az ablak átmászna a mosdó oldalára esetleg a WC-t el lehetne fordítani 45°-al és indulhatna a sarokból, a zuhany pedig a kád végébe kerülne?
    vagy esetleg a helység adottságai nem megfelelöek, nem elég hosszú a fal, hogy elférjen a kád és a zuhany rajta?
    csupán csak azért gondoltam erre a variációra, mert akkor a mosdó környéke több fényhez jutna....

    VálaszTörlés
  5. Eredetileg mi is úgy képzeltük, ahogy leírtad. Akkor még a nagyobb káddal, de ugye a 105cm és a mosdópult között kevés hely maradt volna.
    Most a kisebb káddal azért nem lehet megoldani, mert a zuhany fala csak 60cm, a kád egyik hossza pedig 75cm. Így itt 15cm a méretkülönbség. Másrészről, meg ha az íves fele van a zuhanyzó fala felé, akkor az roppant hülyén néz ki, mert csak úgy van a térben.
    Lehetne nagyobb hosszabb zuhanyzót is építeni, de a 75cm-es szélességével keskeny lenne. Így most 90x90cm-es negyed körcikkhez hasonló. Ennél kisebb nem praktikus.

    VálaszTörlés
  6. Alighogy vége a nagy esküvőszervezésnek, máris egy csodálatos dologgal foglalkozhattok, a házatokkal.
    A fürdő berendezése nekem nagyon tetszik, az ajtó ha benneteket nem zavar miért ne nyílhatna kifelé? Súgok, a pici panellakásokban is kifelé nyílik, és annyira a kezemre esett hogy csak na. :)

    VálaszTörlés
  7. A fürdőterv szerintem szuper. Kicsit még irigykedek is, és egyet is értek, ne mondjatok le a zuhanyzóról. Az ajtókérdés? Ugyan arra nyílik amerre szeretnétek, sőt súgok, a panellakásokban is kifelé nyílik, nem lenne helye befelé :) És mégis a kezemre állt, anno.

    VálaszTörlés
  8. Jó,hogy mondod Judit az ajtót! Lassan át kell szállítani az összeset a házhoz,de legalább félrerakni őket. Megbeszéltük, hogy kis káddal elfér az épített zuhany is, szóval most mindenki elégedett :)

    VálaszTörlés