2013. augusztus 12.

Elsötétülünk

Ismét eltelt egy hétvége, és sikerült nagyon sok dolgot elintézni. Igaz férjem és egy szaki már szerdától ott dolgozott, így 5 nap hasznos munkája van ismét a házban. A hétvégén anyukám és anyósom is felvette a harcot a porral és a kosszal. Ablakokat pucoltak (amit gyerekem szombaton egyből össze is nyalt :D ), felmostak, csempét töröltek, felporszívóztak.
Még pénteken feltették a függönykarnisokat a férfiak, így addig rágtam anyuék fülét, míg vasárnap felkerültek a függönyök is. Már nincs porolás a házban, a szobák pedig tiszták, így mehettek a karnisra.
Kisebb igazítások még kellenek majd, de szerintem nagyon szépek lettek. Olyan odaillőek :)

Marci szobája


Hálószoba


Nappali


Apósom befejezte a fűtés szerelését is, bár még lesz mit csinálni, mert a fürdőszobai törölközőszárító csöpögött. Mindenesetre, ma jönnek a fűtésszerelők beüzemelni a kazánt, meg hoznak még egy alkatrészt a HMV tartályhoz. (Remélem a futár nem hozza a másik cégtől, mert visszamondtam a rendelést.) Azt le se merem írni, hogy elméletileg mekkora összeget kérnek azért, hogy kb. meggyújtsanak egy gyufát, pláne, hogy már az sem kell ezekhez a mai modern készülékekhez. Mindezt azért, hogy 2évig legyen garanciánk a kazánra.

Pénteken elvitték az ajtókat is beüvegezni. Férjemnek úgy kellett őket felhívnia, hogy ugyan mikor jönnek. A pasinak teljesen kiment a fejéből, mert most valami nagy projektjük van, és mivel helyiek leszünk/vagyunk nekünk ezt még elvállalta. A héten azokat is visszakapjuk.

Feltették a fürdőszoba bútort is a helyére, még a fogantyúkat kell rá felrakni, de jól néz ki. Megvettem hozzá a tükröt is, és a lámpa is megérkezett és felszerelésre került.


Közben itthon nekiláttam a pakolásnak. Már jópár doboz sorakozik az erkélyen és az asztalok alá dugdosva. Muszáj apránként csinálni, mert kb.7 év itt töltött idejét kell felszámolni, és a gyerekre is figyelni kell valamikor. Így amikor alszik, és nem bejegyzést írok pakolok.

Éppen tegnap pakoltam el az esküvői dolgainkat a szekrény tetejéről. Elnosztalgiáztunk, és milyen érdekes, hogy most van a 2. házassági évfordulónk. Holnap 10 hónapos a kisfiunk, és 1hét múlva költözünk a házunkba. Azt hiszem lassan minden tényleg a helyére kerül.

1 megjegyzés: