2013. február 9.

Újrekezdés

Már rengeteg idő eltelt az utolsó bejegyzésem óta. Még próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy egy normális bejegyzés születhessen, de nem igazán megye, mert drága férjem éppen repülőzik a gyerkőccel, és ugye egy repülő sem osonó üzemmódban működik.

Vissza kellett olvasnom az utolsó bejegyzést, mert már nem emlékeztem, hol is tartottunk akkor.
Azóta történt sok-sok minden, többek között fenekestül felfordult az életünk. Történt ugyanis, hogy 2012.október 13-án megszületett szemünk fénye, kisfiunk Márton. Nem erről szól a blog, de gondoltam beszámolok, egyik legnagyobb boldogságunkról. :)
A szülés előtti hétvégéig folyt a munka a háznál. Férjem már nem mehetett, hisz ő volt a mama-csősz, őt bízták meg azzal, hogy egyedül ne hagyjon. Az az időszak számomra inkább a babavárásról szólt, és nem a felújításról. Ezért is maradtak el a bejegyzések.
Az utolsó írás és a mostani között eltelt időben is rengeteg dolog változott a házban.
Talán azt mondhatom, hogy már 70%-os készültségig jutottunk.
A lakószobák padlójára rákerült a padlókiegyenlítő, helyükön vannak az ajtók, simák a falak és le is lettek festve. Egyenlőre fehérek a falak, és most éppen azon gondolkodunk, hogy így is hagyjuk őket, mert nagyon jól állnak a szobáknak, csodás világosak tőle. Ami még hátra van: a végleges festés, parkettázás, ajtók festése és üvegezése. Valamint a hálószobánkban a gardrób elkészítése. Úgy néz ki ennek a fala gipszkartonból lesz, és ezt fogjuk tapétával borítani. Szóval a szobákkal egész jól állunk.
Ez igaz a folyosóra is. Ki van festve, már csak burkolni kellene.

A fürdőszobával folytatnám, mert azzal nem állunk kvázi sehogy sem. A fal le van glettelve és nagyjából megvannak a kiállások is, de még nem mindegyik. Itt van hátra még a legtöbb munka, és innen hiányzik még a legtöbb dolog. Még nincs fürdőkádunk, csaptelepeink, ytong a zuhanyzóhoz.

A többi helyiséget még egy rétegben le kell festeni, és burkolni, valamint a konyhában a konyhabútor helyére szintén beszerezni a csempét.

Újra fel kell vennünk a ritmust, bele kellene megint fogni a tervezésbe, keresgélésbe, de valahogy olyan nehéz. Már alig emlékszem az elképzeléseimre, és időm sem nagyon van kutakodni. De lassan újra bele kell rázódni ebbe is,hogy tudjam intézni a háttérmunkákat és a férfinépnek csak dolgoznia kelljen.

Én nagyon szeretném, ha április végén költözhetnénk, nagyon jó lenne a tavaszt már kint kezdeni. Kezd újra fellángolni bennem a lelkesedés és jönnek az ötletek.

Végezetül egy képet tennék fel a munka "hátráltatójáról".

4hónapos fiacskánk :)

1 megjegyzés:

  1. Ahha, miatta nem volt bejegyzés-dömping!!!
    Gratulálok és sok boldogságot, örömet kis családodnak utólag is!!! <3
    Nagyon édes kisfiú!

    VálaszTörlés